Hoe verloopt een EMS training?

EMS training stap voor stap

  1. Drink voor de EMS training steeds 0,5 liter water. Voldoende hydratatie is belangrijk bij elke vorm van lichaamstraining, maar zeker bij deze full body workout.
  2. Terwijl jij de speciale onderkleding* aantrekt, maken wij het elektrodenpak klaar voor gebruik. We maken het nat, hetgeen voor betere geleiding van de elektrische impulsen zorgt.* Tijdens de EMS Training draag je onderkleding die nauw aansluit op het lichaam en uiterst geschikt is om de impulsen over te brengen op het lichaam. Deze onderkleding kan je bij ons zowel aankopen als huren.
  3. We assisteren je bij het aantrekken van het pak, dat over de onderkleding komt.
  4. De control-unit die verbinding maakt met de tablet (EMS besturing), is draadloos waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt.
  5. Je start je EMS-training met een korte opwarming (2-3 min) onder een lichte impuls om de stramme spieren wat los te maken en de doorbloeding te bevorderen.
  6. Daarna volgt een intensieve training onder een krachtige impuls (17-18 min) die samen met een aantal bewegingsoefeningen voor een full body workout zorgt. Tijdens de training is er steeds een EMS coach aanwezig die je zal bijstaan, adviseren en motiveren tijdens de oefeningen.