Voor wie is EMS

Geen tijd om te sporten
1
Geen zin om te sporten
2
Lichamelijke klachten
3
Na zwangerschap
4

Geen tijd om te sporten

Of het nu komt door je job, je gezin of je druk sociaal leven… één ding is zeker: je hebt geen tijd over! Je zou wel willen sporten om weer een gezond en fit lichaam te krijgen, maar je vindt er gewoon de tijd niet voor.

Wel nu, EMS Curacao kan daar verandering in brengen.

Dankzij onze EMS Trainingen, heb je slechts 1 training van 20 minuten nodig voor een volledige body work-out op maat. Een unieke combinatie van minimaal tijdsverlies en maximaal resultaat. Reeds na enkele sessies voel je jezelf gezonder en fitter worden, waardoor je opnieuw de energie zal vinden om het beste van jezelf te geven.

Geen zin om te sporten
Sporten is nooit je ding geweest, maar je beseft dat een gezond en fit lichaam belangrijk is. Je ziet het niet zitten om urenlang te trainen in een volle fitnesszaak of vermoeiende loopschema’s te volgen, maar je wil toch iets doen aan je gebrek aan energie en conditie?

EMS Curacao zorgt ervoor dat je persoonlijk begeleid wordt tijdens de EMS trainingen die aangepast worden aan je eigen niveau. Aan de hand van korte simpele oefeningen aan het EMS-toestel wordt er gewerkt aan algemene spieropbouw, vermindering van het vetpercentage en verbetering van de algemene conditie. Je zal je reeds na enkele sessies beter in je vel voelen en terug actiever en energieker in het leven staan.

Lichamelijke klachten
Je wil je lichaam wel gezond en sterk houden, maar allerlei lichamelijke kwaaltjes en ongemakken houden je tegen om effectief te sporten?

EMS Curacao biedt EMS Trainingen aan waarbij we rekening houden met je persoonlijke lichaamsconditie, lichamelijke klachten en doelstellingen. Via een korte wekelijkse work-out met het EMS-toestel kunnen we je spieren terug activeren en sterker maken zonder grote inspanning of belasting van je pijnlijke spieren en gewrichten.

Het gebruik van elektrische spierstimulatie draagt bovendien bij aan het herstellen en/of voorkomen van bepaalde spierspanningsproblemen en spierpijnen (vb. rugpijn). In tegenstelling tot normale trainingsmethodes, worden bij deze elektrische spierstimulatie ook de dieperliggende stabiliserende spieren getraind, waardoor de spieren versterkt worden en beter in balans worden gebracht.

De EMS Training is op die manier in staat om de vaak voorkomende rugpijn te verminderen, een betere lichaamshouding aan te leren en bepaalde spierdisbalansen op te heffen.

Na zwangerschap
Raak je NA je zwangerschap je extra kilo’s niet kwijt? Kom je niet meer toe aan sporten? Of wil je wel sporten, maar heb je geen zin om urenlang te zweten in een volle fitnesszaal?

Bij EMS Curacao krijg je de behandeling en de work-out die bij je past:

Eén wekelijkse sessie van slechts 20 minuten, onder persoonlijke begeleiding en afgestemd op je noden en behoeften.

Aan de hand van EMS trainingen zorgen we dat je lichaam zo snel mogelijk weer in conditie is zonder dat je vele trainingsuren van huis weg bent. Reeds na enkele sessies van 20 minuten zal je resultaat voelen op het vlak van spieropbouw, vermindering vetpercentage en gewichtsverlies.

De EMS Training is uiterst geschikt om verzwakte buikspieren terug aan te scherpen en je terug een strakker lichaam te bezorgen. Bovendien wordt de bekkeninstabiliteit aangepakt door het versterken van de bekkenbodemspieren.

Extra training voor sporter
5
Bij blessure of revalidatie
6
Voor wie niet
7

Extra training voor de sporter

Sport je regelmatig en/of ben je zeer intensief met je sport bezig, maar wil je graag specifieke spierversterkende oefeningen? Wens je specifieke kracht of snelheid bij te winnen? Geen tijd om hiervoor extra uren te trainen in een fitness?

Tijdens onze EMS trainingen krijg je aanwijzingen en begeleiding van de QuickFit coach om sportspecifieke spiergroepen te trainen of je algemene lichaamssterkte te vergroten. Met behulp van het EMS-toestel worden elektrische impulsen gestuurd naar je spieren, die sterker en intensiever zullen samentrekken dan bij een normale conventionele training. De spieren zullen hierdoor sneller opgebouwd worden. Deze intensieve en efficiënte work-out van slechts 20 minuten zorgt ervoor dat je in vergelijking met de conventionele trainingen op veel kortere duur het gewenste resultaat behaalt. Reeds na een aantal sessies bouw je een sterkere basis op voor jouw specifieke sport.

Bij blessure of revalidatie

Je kan momenteel niet trainen wegens een blessure of lopende revalidatie?

Dat dacht je maar, bij EMS Curacao kan dit wel!

Dankzij de EMS training kunnen we jou een work-out geven, waarbij de gekwetste spiergroepen worden ontzien en andere spiergroepen afzonderlijk gestimuleerd worden. Onder professionele begeleiding zal je spier-ondersteunende oefeningen uitvoeren om je revalidatie te versnellen. Dankzij EMS Curacao hou je je lichaam gezond, fit en sterk, ook tijdens je revalidatie!

Ben je even buiten strijd geweest wegens gezondheidsklachten of medische ingrepen? Terug sporten na tijdelijke inactiviteit?

EMS Curacao helpt je bij het geleidelijk weer opbouwen van de spieren. De EMS coach zal je oefeningen laten uitvoeren met het EMS-toestel, aangepast aan jouw niveau en in functie van de wederopbouw van verzwakte spieren. Door het gebruik van elektrische spierstimulatie is het mogelijk om de verzwakte spiergroepen afzonderlijk en doelgericht te trainen, zonder grote inspanning of belasting van het lichaam. Indien nodig, kan de work-out zelfs passief (zittend) worden uitgevoerd.

Voor wie niet

Een EMS training werkt met een impuls intensiteit binnen het milli-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam​. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met een EMS toestel wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar.

Hieronder ziet u een overzicht van deze aandoeningen en omstandigheden.

- Epilepsie
- Pacemaker
- Tijdens zwangerschap (wel ideaal NA de zwangerschap)
- (Sterke) onregelmatigheden in de bloeddoorstroming
- Darmwand hernia of liesbreuk
- Tuberculose
- Tumoren
- Arteriosclerosis in een vergevorderd stadium, onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding
- Serieuze neurologische aandoeningen
- Diabetes Mellitus
- Hemofilie
- Acute virale of bacteriële processen
- Open wonden, geïrriteerde huid

Bent u nieuwsgierig?