Wat is EMS training

Een EMS training bestaat uit een scala van dynamische fitness oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van Electro Musculaire Stimulatie. U traint in een high-tech pak dat voorzien is van diverse elektroden. Hierdoor traint u tegelijkertijd maar liefst 350 verschillende spieren.

Gedurende een sessie van 20 minuten stromen elektrische impulsen naar de diverse spiergroepen. Een EMS training van 20 minuten is vergelijkbaar met 3 uur krachttraining. De techniek die bij EMS trainingen wordt gebruikt is niet nieuw. De techniek wordt al langer toegepast in de medische en wetenschappelijke wereld. Hierdoor zijn er ook meerdere studies die de werking van EMS aantonen.

De training wordt afgestemd op de behoefte en het niveau van ieder individu. Zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Op deze wijze kunnen bepaalde spiergroepen intensief getraind worden of juist worden ontzien.

Tijdens de training draag je onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en uitermate geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Hier overheen dragen we het high-tech pak.