Wat is EMS training

Electric Muscle stimulation is een nieuwe trainingsvorm waarbij je dmv elektroden intensiever traint in een korte periode. Alle spieren en spiervezels spannen maximaal aan om de oefening, voorgedaan door de trainer, te realiseren. Doordat de elektroden (bevestigd op een speciaal daarvoor ontworpen pak) met 10 verschillende spiergroepen zijn verbonden worden 90% van de spiervezels in het lichaam aangespannen. Normaal gesproken kan het lichaam zelf maar maximaal 50% van de spiervezels aansturen.

Interesse in deze full body workout van slechts 20 minuten? Boek nu een EMS TRY OUT

In alle rust ga je samen met een EMS trainer aan je conditie werken. Je bepaalt iedere training zelf de intensiteit per spiergroep. Binnen een paar weken merk je dat je de EMS training beter vol kunt houden. Je kunt meer energie / spierkracht leveren en zelfs op een hogere intensiteit trainen! Dagelijkse handelingen zullen je makkelijker afgaan. Wie wil dat nu niet?!

De training wordt afgestemd op de behoefte en het niveau van ieder individu. Zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Op deze wijze kunnen bepaalde spiergroepen intensief getraind worden of juist worden ontzien.

Tijdens de training draag je onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en uitermate geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Hier overheen dragen we het high-tech pak.