VRAGEN


Is EMS veilig?
JA. Electro Musculaire Stimulatie (EMS) wordt al sinds de jaren zestig met succes in de fysiotherapie en topsport ingezet. Diverse onafhankelijke studies en onderzoeken hebben aangegeven dat EMS training veilig is voor alle gezonde mensen. De stroomimpulsen liggen in het laag- en middenfrequentie bereik en activeren alleen de skeletspieren en dus niet hartspieren en orgaanspieren.

Voor wie is EMS training geschikt?
In principe voor iedere gezonde volwassene. EMS training is NIET geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker. Daarnaast zijn er nog een aantal ziektes en aandoeningen die EMS trainingen niet mogelijk maken. In onze studio kan de Personal Coach u hierin adviseren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die overweegt met EMS trainingen te starten ook op de hoogte wordt gesteld van deze informatie.

Hoe voelt het aan?
Je voelt eerst een lichte kriebeling welke sterker wordt naarmate de impulsen toenemen. Maar geen angst, je bepaald uiteindelijk zelf hoe sterk de impulsen mogen worden. Ondanks het feit dat EMS trainingen redelijk inspannend kunnen zijn voelen de meeste mensen zich na de training energiek en fit.

Moet ik altijd EMS trainingen volgen?
Vasthoudendheid levert langer resultaat. Afhankelijk van jouw doelstelling zullen wij jou in een aparte richting adviseren. Het kan resulteren in een periode waar je wellicht met 2 trainingen per week gaat starten en dat je dit na verloop van tijd af gaat bouwen naar 1 training per week. Natuurlijk zal regelmatig gebruik van EMS training in de meeste gevallen aan te bevelen zijn. De uiteindelijke keuze blijft natuurlijk aan jou.

Wat levert EMS op?
Meer resultaat in kortere tijd. Je traint gelijktijdig meerdere spiergroepen. De training is hierdoor ook effici├źnter als het gaat om spieropbouw, verminderen lichaamsvet, figuur correctie, betere doorbloeding, pijnklachten aanpakken en tal van andere pluspunten.

Wanneer zie ik de eerste resultaten?
Binnen 4 tot 6 weken zie je de eerste resultaten. Natuurlijk zijn de resultaten afhankelijk van je voedingspatroon, de trainingsfrequentie en trainingsintensiteit. Het lichaam wordt strakker, de huid ziet er beter uit, je voelt je fitter en sterker. Bij gevorderde trainingen zullen de dames over het algemeen blij worden van figuur correctie terwijl de mannen met name enthousiast worden door grotere spieren en een strakkere buik. Door middel van een periodieke lichaamsmeting kunnen wij de voortgang analyseren en daar waar nodig bijsturen.